maanantai 18. huhtikuuta 2016

Aika herätä taas



Viimeisen 1,5 kuukauden aikana olen avannut tietokoneen kolme kertaa. Puhelimella on selattu sosiaaliset mediat ja sähköpostit aina tarvittaessa. Ei siis ihmekään, jos blogiin ei ole tekstiä ilmaantunut.

Me ollaan ruvettu hiljokseen heräämään! Maaliskuun lopulla käytiin toteamassa Hutin kanssa Oulun agikisoissa, että ei, tämä ei oikeesti toimi. Muuten hyvä, mutta ne kontakteille pysähtymiset. Keinu oli ainoa kontakti, joka toimi ja toimi tosi hyvin! Eteenpäin on siis jossakin asiassa tultu. Meillä oli muutaman viikon tauko ohjatuista treeneistä ja tänään päästiin taas niissä käymään. Huti oli huomattavasti paremmassa (eli matalemmassa) vireessä, ei huutanut radalla ja kontaktit onnistui. Toki ne kontaktit ovat omassa hallissa onnistuneet lähestulkoon aina vaikka sitä on koetettu ajaa virheisiin.. Ehkä tämä on asia, joka poistuu vain kisaamalla ja saamalla rutiinia kisatilanteisiin. Anyway, tänään oli superhyvät treenit ja katsotaan saadaanko sama tunnetila keskiviikon treeneihin! 

Vielä ei Kainuun akselilla ole metsät ihan sulat, mutta tälle kautta on Huti saatu yhteen esineruutuun. Ja viime kauteen verrattuna aivan huikea parannus, teki paljon määrätietoisemmin töitä ja eteni alussa suoremmin. Ensimmäinen kerta omalla esineellä, joka ruudun takavasemmalla, toinen kerta vieraalla esineellä, joka taasen ruudun takaoikealla ja sitten kolmannelle kerralle laitettiin kaksi vierasta esinettä, joista toinen hieman yli keskivälin ja toinen takarajalla. Vähän jännäsin, että miten lähtee hakemaan toista esinettä, koska viime vuonna oli tässä hieman ongelmia. Koira ensimmäisen tuotuaan selvästi ajatteli, että "No hei mä toin jo sen esineen sulle! Ei sinne tarvii mennä uudestaan, kun ei siellä mitään oo enää!" Nyt ei kyseenalaistanut toista lähetystä vaan lähti hienosti tekemään töitä. Kokonaisuudessaan hyvä esineruututreeni, nenä aukesi koiralla heti, esineet nousi todella nopeasti ja palautus hyvä.

Tottista ollaan käyty lähinnä itsekseen tekemässä kaupan pihalla tai jossain muualla. Ensi kuun BH-koe kuumottelee, että ilmoitanko Hutin siihen vai en.. Periaatteessa en näe siinä mitään ongelmaa, mutta en täysin luota, että saan koiran menemään samalla sykkeellä koko tottisosuuden. Ja no, ehkä vähän oma jännittäminenkin kalvaa... Pitänee käydä tekemässä pari kunnon treeniä alle ja tehdä päätös sitten. Toisaalta, mikäpä tässä kiire!

Mutta ihanaa, että kohta on lumet poissa! Ollaan nautittu viime viikkojen aikana hangista, mutta kyllä me niin odotetaan niitä kesäjuttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti