lauantai 1. huhtikuuta 2017

Tokokoe nro1Tänään se päivä sitten oli. Ihka ensimmäinen tokokoe! Aamulla mahassa väänti, oksetti ja oli yleisestikin paha olla. Kaikkia mahdollisia kauhukuvia maalattiin seinille, sellaisiakin joita ei ikinä voisi Hutille kuvitella sattuvan. Mut hei, pessimisti ei pety! Ja eläimiähän nää sitten lopulta on..

Eniten jännitin paikkamakuuta, koska siinä on aina mahdollista, että siinä häiritään toisenkin koirakon suoritusta. Huti ei ole ikinä paikkamakuusta lähtenyt, se ei ole missään nimessä aggressiivinen eikä muutenkaan ole reagoinut niihin häiriöihin, joita sille on tehty, mutta koskaan ei voi tietää ja niin edelleen... Oltiin viimeinen alo-luokan koirakko eli juuri päinvastaista mitä toivoin mielessäni. Toisaalta, ei se sitten loppujen lopuksi edes haitannut! :-D Mutta mennään pisteisiin, perässä tuomarin kommentteja pistemenetyksistä.

Paikalla makaaminen ryhmässä 1 min - 9,5 (Lopun perusasento vajaa)
Seuraaminen - 9,5 (Joissain kohti painoi ohjaajaa, mutta vain pienissä pätkissä)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 10 
Luoksetulo - 10
Noutoesineen pitäminen - 9 (Koira otti askeleen ohjaajaa kohti noutoesineeseen tarttuessa, mutta koira ihailtavan aktiivinen kapulaa kohtaan ja ohjaaja antaa ja irrotuttaa kapulan rauhallisesti.)
Kauko-ohjaus - 10
Estehyppy - 10
Kokonaisvaikutus - 10 (Ihanan aktiivinen koira, jolla on jatkuva kontakti ohjaajaan ilman suurempaa käskytystä. Ei selvästikään välitä ympäristöstä vaan tekeminen on tärkeintä.)

= yhteensä 194,5 pistettä, 1. palkinto, kunniapalkinto sekä luokkavoitto!

Eli se meni melkolailla niinku Strömssössä! Tuomarina Heli Kelhälä, joka kyllä arvosteli avokätisesti, mutta pidin todella paljon siitä, miten kannustava sekä positiivinen hän oli jokaista koirakkoa kohtaan. Paikkamakuun jälkeinen perusasento on ollut monesti ongelmana, koska aina pidemmän paikkamakuun jälkeen on ollut tahmeampaa se ylösnouseminen. Tämä treenilistalle!! Itse kriittisesti katsottuna olisin ottanut seuraamisesta yhden pojon vielä pois, koska kahdesti pudotti kontaktin sekä vähän edisti alussa. Tosin, eihän alokkaassa niin raa'asti arvostella, mutta itse olisin ymmärtänyt pienemmätkin pisteet. Noutokapulan pitämisen pistemenetys menee omaan piikkiin, menin turhan kauas koirasta vaikka tiesin, että jos menen liian kauas niin Huti tulee ottamaan askeleen eteenpäin. Kympin liikkeet oli siistit, jos oikein haluan viilata niin kaukokäskyissä ei istumaan noustessa noussut yhtäaikaa molemmilla jaloilla hypähtäen kuten koiralle on opetettu. Mutta nopea se oli silti ja niistä saatiin kyllä kiitosta! Vingahduksen päästi estehypyssä ennen hyppyä ja muistaakseni sivullesiirtymisessä eli siitäkin olisi pojon voinut pois ottaa. Mutta todella ylpeä olen siitä, ettei niitä ääntelyjä tullut enempää! Se oli jo yksi voiton asia tuossa kokeessa!

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut koe, Huti oli ihan hyvässä vireessä ja kyllä sieltä treenilistaan sai täytettä! Jännitystä lievensi hyvä kisailmapiiri sekä loistavat tuomari, liikkuri sekä muut toimitsijat. Eiköhän me uskalleta mennä vielä uudestaankin! :-)

1 kommentti:

  1. This looks like you did an amazing job with your test. With winning first place and the honorary prize sounds so great. Thanks for the share. Have a wonderful rest of your day.
    World of Animals

    VastaaPoista